Kan man ändra sig?

Är det verkligen så lätt som alla säger? Att ändra sig?

Visst kämpar man oftast för att bli en bättre person. Leva hälsosammare eller lösa något världsproblem.

Man hör ju hela tiden: "Var dig själv, för det är för den du är vi älskar dig" eller likande talesätt. Men ändå ska man ändra på sig. Du ska vara på ett sätt med den personen och ska du söka jobb så måste du ha den kompetensen. Oftast är det väldigt få personer som du verkligen kan vara dig själv med. I alla fall jag. Man vill ju vara snäll mot alla och dom flesta till lags. Oftast så syns det igenom också om du inte är dig själv eller om du spelar. 

På papper kan man vara vem som helst. Du kan ha ingenjörsutbildning bara för att komma på arbetsintervju. Man bor i en helt annan stad bara för att vara svårare att hitta eller för att verka intressantare?

Men kan man ändra sig i verklighet? Kan du gå från att ha kort temprament men vara helt underbar annars till att ha lång stubin men vara tyken? Visst kan man det i en kortare period. Men på långsikt så mår du säkert inte bra utav det. 

Du är född in i en kropp med en personlighet som du växer in i. Ska man då helt plötsligt ändra det för att stå någon till lag eller ska man hitta någon som står ut med dig precis som du är? 

Om man tänker efter så vill väl alla vara snälla, alltid glada, ha bra temprament och bäst på allt? Men tänk va tråkig världen hade blivit om det var så. Alla gillar samma saker och alla älskar dig. Det hade slutat med att alla blivit psykiskt störda.

Men vad tror du?
Kan man ändra sig och ändå trivas med det? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0